Пародонтология

Почистване на зъбен камък и лечение на венци( гингивит, парадонтит и други).
Огромна част от хората страдат от заболявания на венците-гингивит или пародонтит (пародонтоза) без дори те да знаят.

Вероятно се касае за пародонтит, ако имаш:
-кървене от венците
-лош дъх
-отдръпване или подуване на венците
-оголване на зъбите
-повишена подвижност на зъбите

Дълго време не се е обръщало внимание на тези заболявания, а те са основна причина за загубата дори на абсолютно здрави зъби.

Основния причинител на тези заболявания е зъбната плака и зъбния камък. В тях има огромно количество микроорганизми, които отделят токсини и причиняват възпаление на венците. Ако то не се лекува, възпалението може да обхване и костта около зъба и да доведе до разклащането му.

За щастие пародонтита е лечим!

В кабинета се изготвя индивидуален лечебен план,който най-често включва:
-основно почистване на зъбния камък с ултразвук
-полиране на зъбите с air flow,което осигурява отстраняване на плаката от най-труднодостъпните места
-насочваме пациента за избор на подходящи видове четки и пасти за зъби, конци и води за изплакване, както и четки за междузъбните пространства и за мостове.
-PCR Тест. Взема се материал от зъбната плака и се изпраща в немска лабораториял Той се извършва в немска лаборатория и дава абсолютно точен отговор за наличие на специфичен причинител на инфекцията, срещу който да се проведе адекватно лечение. По този начин се избягва безразборно изписване на антибиотик.
-шиниране на разклатените зъби—Когато пародонтита е напреднал и е довел до разклащането на зъбите, то тогава единствения начин да ги запазим за по-дълго време в устата, е шинирането им.Използва се глас-фибровлакно–изключително здрав материал, който се поставя по вътрешната повърхност на предните зъби. От една страна естетиката не е нарушена, а от друга шинираните зъби се стабилизират и понасят по-лесно дъвкателното налягане.
-лазерно лечение-отлични резултати дава обработката на венечните джобове с диоден лазер(виж лазерно лечение)

ИМАТЕ НУЖДА ОТ СПЕШЕН СТОМАТОЛОГ?