Видове четки и разликите между тях!

 

Много хора си задават въпроса- каква е разликата в четките и коя е най-подходяща за мен?, но отговора не винаги е толкова прост.
В Днешно време има различни видове четки.

 

  • класическите ръчки четки
  • електрически четки с ротираща глава
  • звукови четки

 

Ръчните четки в повечето случаи е препоръчано да са със средна твърдост на косъмчетата, като това се счита за баланс между добрата способност да се отстрани плаката без да изплаща имейл преди това. Ръчните четки от вашата страна са напълно способни да отстраняват плаката, но това ще остане само ако зъбите се мият добре и правилно. Предимството на ръчните четки е, че те са много по-евтини от електрическите си еквиваленти, но като недостатък на миенето с тях става по-бавно и с повече усилия.

 

 

Електрическите четки, били те въртящи или звукови, имат сходно предимство – бързи обороти чрез които за малко време се правят много движения и това, което остава на нас е да насочим четката в правилните ъгли така, че да се отстрани възможно най-много плака.Тези четки набират голяма популярност сред пациентите и професионалистите именно заради това си качество, това вече който вид електрическа четка е по-добро все още е въпрос на дебат. По-важното е, което от четките ви е по удобно за използване.

Важното в случая е щателното почистване на зъбите от всички страни. Препоръчват се кръгови движения, както и накланянето на четката към венеца и с внимателни вибриращи движения да се отстрани плаката между зъбите и в тясното пространство между венеца и зъба наречено сулкус.

Важно е да не забравяте, че трябва да сменяте четвъртата си периодично. Четките лесно натрупват микроорганизми с времето, а особено след професионалното почистване на зъбите трябва да смените четката си за зъбите поради тази причина.
Препоръчва се четките да се сменят между 2 седмици и 1 месец, в зависимост от начина на използване на й. Ще знаете, че четвъртата ви е за смяна със сигурност, когато забележите, че косъмчетата вече не са прави и гъвкави, а разпръснати и рошави.

Център Нейлдент

Д-р С. Ибрахим

Leave a Reply